Palvelun käyttöohjeet

Sisällysluettelo

  1. Rekisteröityminen
  2. Kuntavalinta
  3. Plussataso

Rekisteröitymällä palveluun saat Kuntaranking.fi palvelun hyödyt käyttöösi. Voit valita, joko ilmaisen Normitason tai maksullisen Plussatason. Ilmaisella Normitason jäsenyydellä voit tarkistella tietoja kotikuntasi näkökulmasta (ohjeet alla) ja saat yhden vertailukunnan mukaan. Maksullisella Plussatasolla saat käyttösi myös muut vertailukuntien tiedot (vertailutiedot ei näy yhteenvetotaulukossa).

1. Rekisteröityminen

1.1 Rekisteröidy palveluun. Linkin löydät sivuston valikosta Hallinta (kuva 1)

1.2. Valitse rekisteröitymisen (jäsenyyden) taso painamalla Valitse nappia. Ilmaisella Normitason jäsenyydellä voit tarkistella tietoja kotikuntasi näkökulmasta (ohjeet alla). Maksullisella Plussatasolla saat käyttösi myös vertailukuntien tiedot. Voit jatkossa päivittää tasoasi, jos haluat muuttaa jäsenyyttäsi.

1.3 Kirjoita käyttäjätietosi (käyttäjänimi, salasana, sähköposti ja paina lopuksi En ole robotti ruksia.

1.4 Onneksi olkoon olet rekisteröitynyt Kuntaranking.fi palveluun! Pääset muokkaamaan tietojasi Hallinta-valikosta -> Sivuston hallinta

2. Kuntavalinta

2.1 Sivun oikeasta yläkulmasta valitsemalla muokkaa omaa profiilia, voit valita omat oletuskuntasi ja kaupunkisi

2.2 Oman profiilin alaosassa näet kuntavalikkoja. Ensimmäinen kunta on oma kuntasi tai kaupunkisi. Seuraavat kunnat ovat vertailukuntia, jotka tulevat näkyviin jos olet hankkinut Plussatason jäsenyyden. Kun olet valinnut kaupungit paina lopuksi Päivitä käyttäjätiedot painiketta. Nyt olet valinnut oletuskuntasi ja kaupunkisi palveluun. Voit päivittää näitä ja vaihtaa halutessasi kaupunkeja.

2.3 Siirry nyt yhteenvetosivulle Kuntaranking.fi palvelun pääsivun ylävalikosta. Näet oletuskuntasi tiedot näkymässä. Jos painat alla olevaa painiketta ”tarkastele kuvaajia” siirryt tarkempiin tietoihin ja kuvaajiin.

2.4 Kuvaajien tarkistelussa saa näkyviin oman kuntasi tiedot ja yhden vertailukunnan. Jos olet päivittänyt Plussatasoon voit vertailla myös muita kuntia.

3. Plussataso

3.1 Plussatasolla näet kaikki uusimmat kuvaajat ja tiedot. Osa Kuntarankin.fi palvelun tiedoista tulevat maksullisista tietolähteistä.

3.2 Plussataso maksetaan PayPal-palvelun kautta. Täytä tilitiedot ja paina oikeassa alakulmassa olevaa PayPal Check out -nappia

3.3 Plussatason näkymässä ”Valitse vertailukuntien lukumäärä” painikkeen alla on mahdollisuus valita enimmillään seitsemän vertailukuntaa.